Actueel / Informatie

OEFENCLIENTEN GEZOCHT: Het kind als geschenk.

Mijn Opleiding tot Kindertolk: ”The Present Child” loopt al snel naar het examen toe in Juni.
Daarom zoek ik oefenclienten, waarmee ik aan het werk mag gaan.
De consulten zijn geheel gratis, dat is in deze tijd een groot voor deel.

METHODE “THE PRESENT CHILD’ Wat IS dat?
In mijn Praktijk kom ik regelmatig mensen tegen die al weten wat deze methode inhoudt.
Stel, je hebt een kind van 8 jaar die erge driftbuien heeft.
Je bent naar diverse geneesheren geweest, diverse tips zijn gegeven maar niets helpt.Het kind haalt het bloed onder je nagels vandaan en als je dan een drukke baan hebt, en niet energie overhoudt bijna om je werk met plezier te doen,zijn de rapen gaar.Zelfs je huwelijk leidt er onder.
Wat nu te doen?

Het kind is een geschenk? Ja, dat kan ik volmondig beamen,want een jong kind staat nog helemaal open, de reacties van een kind zijn spontaan.
Die reacties komen uit de omgeving van het kind.
De dichtstbijzijnde omgeving? De Ouders.
Er is een bijzondere band tussen de ouders en het kind en dat maakt dat kinderen onbewust reageren op emoties en overtuigingen van de ouders.
Omdat de kinderen zo klein zijn, gebeurt dat reageren door ongewenst gedrag of emoties, en /of door ziektebeelden.

Als volwassene hebben we daar moeite mee.
Waar komt dat gedrag nu vandaan? Misschien mochten de ouders hun emotes vroeger ook niet tonen of hebben ze daar gewoon moeite mee.
Het kind voelt dit feilloos aan en denkt dat emoties onwenselijk zijn. En dat kan impact hebben op de rest van het leven van dit kind.

WAT KINDEREN OVER ONS LEVEN VERTELLEN
Het kind voelt dit alles feilloos aan.Ook wanneer jij niet goed in je vel zit, want we spiegelen elkaar voortdurend.
The Present Child methode maakt gebruik van het vertalen van de boodschap van het kind van deze ouders, in woorden die de spiegelboodschap van het kind helder maken.
De manier waarop een ouder over zijn of haar kind vertelt, zegt veel hoe deze ouder in het leven staat.
Als jouw kind driftbuien heeft of steeds erg boos is, zou je aan kunnen nemen dat er ook boowsheid in jou zit.
Maar:soms WEET je dat niet eens.De kindertolk kan je helpen erachter te komen wat jouw onderliggende redenen zijn op een mooie wijze.
Het is een geschenk van het kind dat je aandacht vraagt voor je eigen redenen tot boosheid of…drift.

WANNEER GA JE NAAR EEN KINDERTOLK?
Voor een groot aantal van problemen.

Agressie
Pesten
Angsten
Bedplassen
Veel huilen
Ruzies
Jaloezie
Geslotenheid
ADHD
Er komt op school niet uit wat er in zit
Slecht slapen of eten, onvoldoende groeien
Exzeem
Verstopping, koortsen
Hoofdpijn
Misselijk

Als Klassiek Homeopaat en Orthomoleculair Therapeut kan ik je ondersteunen, maar ook als Kindertolk.

Voordelen van deze Methode:
Je kind hoeft niet bij de behandeling aanwezig te zijn.
Het is geschikt voor kinderen alle leeftijden
Zowel JIJ als het kind profiteert van de behandeling
De trajecten zijn kortdurend, kennen vaak langdurige resutaten en weinig terugval.

De Methode ”Present Child” draagt al sinds 1994 bij aan het welzijn van kinderen en hun opvoeders.
Janita venema heeft video’s gemaakt en geeft uitleg over de door haar ontwikkelde Methode.
Zij schreef een boek: ”Het Fluisterkind:”

GRATIS BEHANDELINGEN
ALS JOU DIT ALLES AANSPREEKT KUN JE MIJ BEREIKEN OP NR 0182-584053 OF VIA DE MAIL: WWW.GEZONDHEIDSHUISGOUDA.NL
Of: www.klassiekehomeopathiegouda.nl
Wil je een intakegesprek: dat is gratis.
Maar: de consulten zijn ook GRATIS, omdat ik een casus (met gefingeerde namen), moet indienen.
EEN UNIEKE KANS, WANT IN SEPTEMBER GA IK DEZE CONSULTEN BEREKENEN.
MELD JE SNEL AAN:IK WIL GRAAG BEGINNEN EN JIJ WILT HARMONIE IN JE LEVEN MET EEN GEZOND EN BLIJ KIND!
JANTSJE DEKKER TE GOUDA,
WESTHAVEN 54,
2801PM

TOT SNEL.

26-03-2023

Kefir: rauw of gepasteuriseerd?

Beste liefhebber van gezondheid,
Enkele weken geleden zijn de resultaten gepubliceerd van een Nederlands onderzoek naar het effect van rauwe en gepasteuriseerde kefir op het immuunsysteem. De verschillen zijn volgens de onderzoekers aanzienlijk. De laatste jaren wordt kefir steeds populairder en kun je verschillende varianten in de supermarkt vinden. In deze nieuwsbrief bespreken we wat de onderzoekers allemaal hebben ontdekt.

Wat is kefir ook alweer precies?
Kefir is een gefermenteerde drank die traditioneel wordt gemaakt van melk en kefirkorrels, een combinatie van levende bacteriën en gisten. Deze kefirkorrels zetten de lactose (melksuiker) in de melk om in melkzuur, koolzuurgas en een kleine hoeveelheid alcohol, waardoor een zure, licht bruisende en enigszins dikke drank ontstaat. Kefir heeft een vergelijkbare smaak en textuur als drinkyoghurt en wordt geprezen om zijn probiotische eigenschappen, die gunstig kunnen zijn voor de darmgezondheid en het immuunsysteem. Melkkefir bevat een scala aan voedingsstoffen, waaronder eiwitten, calcium, B-vitamines, vitamine D en K2, probiotica en enzymen. Op onze site kun je nog veel meer lezen over de voedingswaarde en gunstige effecten van kefir op de gezondheid.

Wat hebben de onderzoekers ontdekt?
In eerste instantie keken onderzoekers van de Vrije Universiteit, Universiteit van Utrecht en Wageningen Universiteit naar de verschillen in samenstelling tussen beide kefirvarianten voor, tijdens en na het fermenteren. Zij ontdekten dat kefir op basis van rauwe melk veel meer verschillende microben bevat dan de startercultuur. Daarnaast waren er in de rauwe melkkefir unieke bacteriën en schimmels die niet in de gepasteuriseerde versie voorkwamen. Ook bevatte rauwe melkkefir een bredere variatie aan peptiden en meer bioactieve peptiden. Hierdoor bezit rauwmelkse kefir meer antioxidantkracht en kan het een gunstigere werking hebben op de gezondheid.

Nadat de onderzoekers de samenstelling van beide kefirs hadden bestudeerd, keken ze ook naar het effect van kefir op allergische reacties bij muizen. Muizen die rauwmelkse kefir kregen, hadden veel minder last van een uitgelokte allergische reactie dan muizen die gepasteuriseerde melkkefir kregen, of die het zonder beide moesten stellen. Hieruit concluderen de onderzoekers dat het verhitten van melk vóór het fermentatieproces de beschermende werking van kefir vermindert.

De nadelen van pasteuriseren
Melkproducten worden verplicht gepasteuriseerd om schadelijke bacteriën te doden en de voedselveiligheid te waarborgen. Toch kiezen sommigen voor het drinken van rauwe melk, omdat zij menen dat dit veel gezonder is. Er zijn inderdaad aanwijzingen dat de hoeveelheid van sommige vitamines door het pasteuriseren met 10 – 20% kan afnemen (1, 2). In rauwe melk zitten meer levende melkzuurbacteriën, die een gunstige uitwerking kunnen hebben op de menselijke darmflora (3). Dit kan weer een gunstig effect hebben op het gemoed (4). Kinderen die op een boerderij opgroeien hebben minder last van allergieën en volgens sommige onderzoekers zou de reden hiervoor wel eens het drinken van verse rauwe melk kunnen zijn (5). Er zijn aanwijzingen dat deze positieve effecten verdwijnen zodra je melk verhit (6). Sommige onderzoeken zeggen zelfs dat het pasteuriseren van melk allergieën kan aanjagen (7).

Rauwe melk kan relatief veel schadelijke bacteriën bevatten wanneer een boer niet hygiënisch te werk gaat (8). Wanneer een boer schoon en zuiver werkt, is het risico op besmetting zeer laag (9). Omdat het vaak niet bekend is hoe de boer werkt, wordt alle melk verplicht gepasteuriseerd. Er is gelukkig een oplossing voor dit probleem: fermentatie. Het fermenteren verhoogt de zuurgraad dusdanig, dat schadelijke bacteriën geen kans meer krijgen (10). Om deze reden is rauwe melkkefir ideaal: je hebt de voordelen van rauwe melk en het fermentatieproces en tegelijk niet de nadelen van gepasteuriseerde zuivel. Kefir is al gezond, maar kefir op basis van rauwe melk gaat nog een stap verder.

Als wij ons thuis even wat minder voelen, halen we bij de natuurwinkel bij ons in de buurt graag een fles Rauw Power Bio Oerkefir op basis van rauwe melk in huis. Deze wordt niet gemaakt van kefirpoeder, maar nog met het echte ‘plantje’. Dit is geen betaalde promotie en ik heb ook geen aandelen in dat bedrijf, maar het is echt een fantastisch product waar meer mensen van zouden moeten weten. Veel mensen trappen nog steeds in de marketing van de ‘probiotische’ Yakult-drankjes, die slechts één bacteriesoort bevatten, aangevuld met heel veel suiker in de vorm van glucose-fructosesiroop, suiker en maltodextrine. Nee, ik kies liever voor de kracht van de natuur!

Gezonde groet,
Juglen Zwaan

03-01-2022

dit is de Eed van Hyppocrates, die alle artsen en Geneeskundigen af tleggen na hun eindexamen.Ernaar handelen schijnt een zeer moeilijke opdracht!

De huidige Nederlandse artseneed

Ik beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten.

Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen.

Ik zal de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten.

Ik zal geheimhouden wat mij is toevertrouwd. Ik zal de geneeskunde kennis van mijzelf en anderen bevorderen.

Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden.

Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving.

Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.

Ik zal zo het beroep van therapeut in ere houden.

Dat beloof ik.

15-12-2021

DE HOLISTISCHE IRISANALYSE

De Irisanalyse heeft mij sterk aangetrokken net als de Karakteranalyse middels Voetdiagnostiek.
Ik was benieuwd wat je er mee kon en hoe je dan de iris analyseerde.
Ik ben erg nieuwsgierig en daarom heb ik 4 verschillende Opleidingen gedaan, die mij leerden dat de iris je heel veel vertelt .
Ik heb eerst mijn ogen laten analyseren middels de irisscopie: dat is een analyse die je laat zien of je oud of jong bent, of je lijdt aan een disbalans op lichamelijk gebied, of je drugs gebruikt, wervelkolom klachten hebt en of je staar hebt.
Vooral de darmgezondheid kun je uit die analyse halen. Dat is de basis van alles.
Ook wat er misschien op stapel staat in de toekomst. Het is dus een preventieve gezondheids check.
Aangezien ouders gif en goud aanbieden bij de geboorte is het belangrijk te weten dat het rechteroog iets vertelt over vader en het linkeroog over moeder.
Ik neem altijd eerst een beknopte anamnese af met een familiebiografie.
Ik kan dan verbanden leggen tussen wat ik zie in jouw oog, wat speelt er vandaag de dag, maar ook wat de ouders hebben meegeven.
Ik neem foto’s met een digitaal apparaat en direct zie je op het pc scherm een schitterend schilderij.
Eventueel kan ik je dan een supplementen advies en een voedingsadvies geven, of in het geval van een klacht, een homeopatisch middel. Deze middelen hebben geen bijwerkingen, ze ontgiften en ondersteunen het zelfgenezend vermogen.

Rayid Opleiding
Toen heb ik de Rayid opleiding gedaan, want alleen fysiek een analyse vond ik wat weinig.
Ik wilde weten wat voor beroeps mogelijkheden ik had.
Hoe ik met relaties omging: mijn ev. blokkades bv, maar ook de communicatie met mijn ouders werd geopenbaard.
Ook de vele talenten die het oog onthult, waren een eyeopener.
Zelfs de eventuele echtgenoot werd me uitgelegd: met wie ik het gelukkigst zou kunnen worden.
Ook de Geboortevolgorde werd mij uitgelegd: ik ben het derde meisje uit het gezin. En de gaven die dit derde meisje heeft waren niet gering.
Maar er waren ook karaktereigenschappen die mij niet bevielen, dus er was voor mij werk aan de winkel.

Vier gebieden die de Holistische Rayid omvat
De fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid wordt meegenomen tijdens de analyse.
Je hebt een stamboom achter je. Wist je dat je de stamboom dmv Rayid oogdiagnose kunt ”schoonmaken”?
Stel, jij bestuurt een auto waarin 10 voorouders op de achterbank zitten:de een zegt: ‘Remmen’. De ander zegt: ‘Doorgaan. Schiet op’.
Onze voorouders gaven dus ook verschillende impulsen. Jij moet daar mee dealen. En daar geeft Denny Johnson, de ontwikkelaar van deze Methode, therapieen voor.
Ik heb dus geleerd ook adviezen te geven, hoe je met bepaalde dingen kunt omgaan als je ergens “mee zit”.
Bijvoorbeeld: je loopt steeds tegen hetzelfde probleem aan in je relatie. Dan kun je ook samen met je partner mij bezoeken, zodat ik jullie ter plekke kan adviseren hoe de zaken kunnen worden veranderd.
Ik kan de analyse ook aanbieden in een rapport,dan kun je dit nog eens nalezen. En na een jaar, kun je altijd besluiten dit nog eens te doen: zijn je ogen als je gewerkt hebt aan jezelf, veranderd?
Door mijn Opleidingen kan ik je dus holistisch begeleiden, zo nodig.
Het is zo leuk om te doen: je leert heel veel over jezelf. En de stamboom schoonmaken? Daar helpt de Klassieke Homeopathie ook aan mee.
Mijn interesse ligt bij Voet en Handanalyse die samen met de Irisanalyse, veel dingen kunnen onthullen.
Als Bewegingsdocente kan ik je hier ook adviseren met Hatha Yoga, Stoelyoga en Chi Neng Qi Gong.
Tot spoedig!
Jantsje Dekker, Rayid Analiste en Klassiek Homeopaat

9-12-2021

Maarten Oversier, regressie- en reïncarnatietherapeut en auteur van het recent verschenen boek ‘Bestaansrecht’, in gesprek met de vermaarde klassieke homeopaat en filosoof Ewald Stöteler (1957). Ewald herschreefde ‘bijbel’ van de homeopathie: ‘Hahnemann Homeopathy’ van Samuel Hahnemann (1755-1843), grondlegger van de homeopathie, met actualisaties naar onze huidige tijd.

Bekijk de video hier.

11-10-2021
Hier is DE VIRUS CENTRALE: nieuwe hype: het griepvirus.

Maar: waarom zo hysterisch te doen over een griepje die het immuunsysteem kan versterken bv om de 2 jaar?
Vandaag een nieuwsbericht: men wil kinderen!!! gaan vaccineren om de zorg te gaan ontlasten.
Omdus de zorg te gaan ontlasten, moet men kinderen die het niet nodig hebben, gaan vaccineren met de griepprik. Kinderen, die een sterk immuunsysteem hebben nb!
De manier waarop dit griepvirus wordt gemaakt, is controversieel.

Wat staan virussen toch in de belangstelling!
Je kunt spreken van een Virus fenomeen of:
Virus hype
Virus fobie
Virus veiligheid
Virus en vertrouwen
Verlos ons van het Virus en van de virologen als ze niet anders weten dan mensen -en zichzelf-, angst aan te jagen.Maar niets zeggen over virussen en ventilatie binnen.
En over een gezonde leefstijl.

Is dit misschien een uiting van angst voor de dood?
Angst, om ziek te worden?
Die verschrikkelijke paniek die ineens is uitgebroken, is, naar mijn idee nogal overdreven.
Angst is gemakkelijker te hanteren als men weet wat een virus is.
Virussen zijn een deels nog onbegrepen overgangsvorm tussen dode en levende materie.
Om zich voort te planten hebben ze een vreemde cel van een plant of een dier nodig, maar op zichzelf zijn ze vrijwel onsterfelijk
We hebben ze nodig want ze hebben goede eigenschappen, maar helaas, ook minder goede..

GEVAARLIJK OF ONGEVAARLIJK?
Verkoudheidsvirussen zijn alleen maar vervelend, maar bv pokkenvirussen zijn levensgevaarlijk.
Virussen merken we lang niet altijd op en kennen we dus niet eens.
Ook kunnen ze overspringen van dier op mens en dat is schadelijk. BV: Aids.

IMMUUNSYSTEEM
Vanaf het moment dat in 2020 Corona uitbrak zijn we overstelpt met raadgevingen vanuit de regering.
Er ontbrak stelselmatig een heel belangrijk advies: versterk het immuunsysteem!
Nu is het duidelijk dat een groot deel van de Nederlanders veel te dik is: De chronische ziekte diabetes heerst onbeperkt. Ook bij de jeugd.

Leefstijl: waar leer je de basis op leefstijl gebied? Vraag de arts Richard de leth zich af.
Want: leefstijl bepaalt voor een groot deel of het potentieel van het kind wordt versterkt, of wordt afgezwakt.
“De moderne maatschappij maakt het-ook voor kinderen-, niet gemakkelijk om gezond te leven.
Als je kijkt naar het gebruik van medijngebruik bij kinderen, schrijft Richard de Leth: in 2011 kregen
25.000 kinderen….antidepressiva!!!!
16.000 kinderen kregen een antipsychoticum
419.000 linderen:laxeermiddelen
810.000 kinderen hormoonzalfjes.
Daar verzwakt het immuunsysteem zeker door.

PODCAST van Richard de Leth en Saskia Bouma van harte aan bevolen.
Er is een groot gebrek aan een Ministerie van Gezonde Leefstijl..
’Als je voedsel door mannen in witte jassen is gemaakt is de kans groot dat je bij andere mannen in witte jassen uitkomt”

Ten slotte: Stress kan je slopen maar ook sterk maken!
Stress sloopt je immuunsysteem als je niet weet hoe om te gaan met stress.Het kan je sterk maken als je weet hoe om te gaan met stress.
Chronische stress is de basis van veel chronische ziekten.maar ook Chi Neng Qi Gong is een prachtige geneeskundige methode om rustig te blijven onder de “moeiten des levens”.
Qi Gong vermindert depressie en heeft een heilzaam effect op diabetes.Je kunt die oefeningen geven aan kinderen maar ook aan ouderen in het kader van valpreventie, want angst om te vallen geeft ook stress.
Hatha-Yoga geeft oefeningen om een slecht humeur te veranderen in een vrolijke stemming.
Zo bestrijd je virussen en die hypes zijn dan onnodig!
VIRUS VERTROUWEN staat dan op stapel voor jong en oud.

BRON: Oersterk nieuwsbrief september 2021:

Per vandaag doen wij in onze vrije samenleving in Nederland aan uitsluiting.

Alles onder het mom van de volksgezondheid.

De samenleving lijkt ook uiteen te vallen in gevaccineerd versus ongevaccineerd én voor of tegen de testsamenleving en het coronabewijs.

De vraag die ik interessant vind: bevordert de uitsluiting op basis van een QR-code ook echt de volksgezondheid of worden we onbewust alleen maar zwakker doordat we de oorzaak van de oorzaak niet goed in beeld hebben en niet goed snappen?

Gisteren heb ik een uitgebreide video opgenomen met mijn onderbouwde visie.
De titel is: De blinde vlek in deze gezondheidscrisis.

In dit pleidooi heb ik het over de oorzaak van de oorzaak én mijn verlangen naar een inclusieve verbonden samenleving (en welke stappen daarvoor nodig zijn).
Andere onderwerpen die ik aanstip:

Is het terecht dat de overheid nu naar de ongevaccineerden wijst?
Het moderne leven als verzwakker van de immuunrespons
Is onze gezondheidszorg ziek? Laten we eens naar de cijfers kijken
Liefde als verbindend medicijn

Je bekijkt mijn video via deze link.

De inhoud – dus de tekst – van mijn pleidooi vind je via deze link.

 

Klik hier voor de nieuwe zorgverzekeringsoverzichten
Gratis nazorg voor zeer langzaam herstellende coronapatietnten

NAZORG EN WAT KAN IK U BIEDEN?

IK HEB EEN GROTE KEUZE UIT DIVERSE DISCIPLINES DIE IK KAN AANBIEDEN
.
AANGEZIEN MIJN ERVARING IS DAT STRESS , ONTSTAAN DOOR ANGST, DE GROOTSTE BOOSDOENER IS, KAN IK U MET BEWEGINSOEFENINGEN ONDERSTEUNEN, AFHANKELIJK VAN DE MATE VAN ENERGIE DIE ER NOG IS.
HET ZIJN OEFENINGEN UIT DE CHI NENG QI GONG, DE YOGA EN MINDFULNESS YOGA. DEZE OEFENINGEN KUNNEN LIGGEND,ZITTEND EN STAAND WORDEN GEDAAN., ALSMEDE OEFENINGEN UIT DE MERIDIAAN YOGA.

DAARNAAST KAN IK U ONDERSTEUNEN ALS VOEDINGSCONSULENTE MET VOEDING DIE HET IMMUUNSYSTEEM VERSTERKT EN EV. VOEDINGSSUPPLEMENTEN:IK BEN ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT.

ALS KLASSIEK HOMEOPAAT KAN IK U ONDERSTEUNEN MET DE GENEESMIDDELEN DIE GEEN BIJWERKINGEN KENNEN.TEVENS VERSTERKEN ZIJ HET IMMUUNSYSTEEM.
KIJKT U VERDER OP MIJN SITE, DAN ZIET U ZEKER DISCIPLINES DIE U MISSCHIEN EVENEENS AANTREKKEN.nEEMT U ER RUSTIG DE TIJD VOOR.

AANMELDEN BIJ JANTSJE DEKKER WESTHAVEN 54, 2801PM TE GOUDA. GRAAG PER TELEFOON AANMELDEN:0182-584053
WS ZAL ER OOK EEN LEZING WORDEN GEGEVEN OVER DE CORONA SYMPTOMEN MAAR OOK DE HEFTIGE GRIEPSYMPTOMEN, DIE EEN LANGE NASLEEP KUNNEN HEBBEN.
SUCCES.

HET NUT VAN VITAMINE C.
https://bibliotheek.ortho.nl/39841/coronavirus-covid-19-en-vitamine-c/
Bespreking van het boek:”Handboek voor Hoogsensitiviteit”.
Subtitel: ”Naar balans, kracht en liefde via het chakrasysteem”.
Schrijfster: Mérène Rouma, 2019
Uitgeverij: The Optimist.BV

Het doel van dit boek: Bewustwording creeren.Laten zien hoe je op een andere wijze met jezelf om kunt gaan.Hoe je de energie bij jezelf kunt houden.Dit boek trok mij aan door de vriendelijke en begripvolle stijl.
Net als ik een aantal jaren geleden, is niet iedereen zich bewust van de gaven en talenten die zich kunnen manifesteren.
Sommigen vroegen zich af hoe het toch kwam dat ze soms zo heftig kunnen reageren,zo ontzettend blij kunnen zijn en zo weg kunnen zakken in een diep dal.
Wel, je bent heel gevoelig voor wat je ervaart in het leven,je kunt erdoor van slag zijn en je zou tools willen hebben om dit wat meer in evenwicht te krijgen.
Als yogadocente had ik gelukkig genoeg tools om weer meer in balans te komen en dat is het onderwerp van dit boek, dat mij zo aantrok: meer balans krijgen via het chakrasysteem. Juist voor ons, Hoog Sensitieven.
Daar is dit handboek voor bedoeld.Direct aan de slag met oefeningen middels de chakra’s.Om in contact te komen met je innerlijke persoonlijkheid.Ik vind de oefeningen leuk maar soms ook confronterend:er worden je vragen aangereikt die diep kunnen gaan.De chakra’s zijn gekoppeld aan levensthema’s.
Daarom:ALS je echt met energie wilt gaan werken en de oefeningen wilt gaan doen:zorg dat er iemand thuis is, want emoties mogen op zachte wijze worden geventileerd.Als het te heftig zou worden,kun je erover met iemand spreken. Dus:niet te lang achtereen bezig zijn met een chakra of met vragen en let goed op jezelf:wordt het teveel:stop dan en ga de volgende dag weer een stukje verder. Altijd mild zijn voor jezelf.Endit geldt ook voor de oefeningen.

DE INHOUD:
Mij trokken de volgende onderwerpen aan: De Chakra’s.
Wat zijn het? Het te open staan of te gesloten zijn van de chakra’s: hoe krijg je ze weer ‘ in het gareel?’

Voor alle 7 chakra”s worden oefeningen gegeven. Er zijn veel meer chakra’s maar het gaat hier om Hoofdchakra’s.
Ook wordt de nadruk gelegd op de wetenschap dat het eerste chakra de fundering is. Als dit chakra deficient is, kan de energie doorstroming worden belemmerd naar de hogere regionen.
Want dit chakra heeft te maken met: Veiligheid, vertrouwen, geborgenheid. Mbt jezelf maar ook bv in groepen: Hoe voel je je daar?
Je kent het wel:je gaat een kamer vol onbekende mensen binnen en je voelt de energie op je af komen. Die kan fijn zijn of niet fijn voor jou.Hoe reageer je?
Trek je je terug? Of verman! je je ? Maar dit kost energie, het maakt je moe.
Het hoofdstuk: ‘Eigenwaarde is’, naar mijn idee, eveneens belangrijk: Hebben wij onszelf lief? Accepteren we onszelf? Dit gaat over het derde chakra.
Het Hartchakra:Liefde voor jezelf en voor anderen:geef je liever of ontvang je liever? Dan is het goed om te zoeken naar evenwicht hierin. Want:Balans is toch ons kernwoord? In alles.
Het vijfde chakra gaat o.a. over Stile, het echt stil zijn.Want alleen dan kun je je opladen.
Het stemgeluid: De schrijfster is eveneens logopediste, een vak dat mij veel leerwerk kostte aan het Kon. Conservatorium in Den Haag.Maar daar leerde je bv stempsychologie. Dat heeft mij persoonlijk gevormd tot heel gevoelig zijn voor de stem van iemand.Ik luisterde eerst naar mijn gevoel en pas daarna naar hetgeen werd gezegd.
Mérène schrijft: ’Groeien houdt in dat wij onszelf leren aanvaarden’. Einde citaat. Dus ook de eigen stem. Veel mensen schrikken als ze hun eigen stem horen. Hoe denk jij over je stem?
Het zevende chakra gaat o.a. over: Overtuigingen over onszelf, negatieve overtuigingen ombuigen.
Het laatste hoofdstuk gaat over angst. Niet gek in deze hype-tijd. Zij geeft 4 stappen aan om angst op te lossen.
Vervolgens is er een literatuurlijst.
Ieder hoofdstuk wordt besloten door een kort verhaal.
Er zijn geleide visualisaties.Je kunt deze ook opnemen dan hoor je je eigen stem en dat is weer vertrouwt.
Wil je oefenen met een yogadocent: let goed op bij wie je gaat lessen: het moet klikken.
Jantsje Dekker

STOELYOGA:EEN GLOEDNIEUWE CURSUS
Ook overdag mogelijk voor Senioren.

BEVORDERT DE BLOEDCIRCULATIE,REMT RUGKLACHTEN EN IS ZO GEMAKELIJK: VERKLEDEN IS NIET NODIG.

HET IS EEN INSTRUMENT OM , ALS JE LANG MOET ZITTEN, TUSSEN DE BEDRIJVEN DOOR EVEN TE HANTEREN. EEN OEFENING HOEFT NIET LANG TE DUREN:SOMS NIET MEER DAN 2 MINUTEN.HET IS EEN WELDAAD VOOR NEK EN SCHOUDERS.MET PIJN LOPEN KOST JE ENERGIE , BEDERFT JE HUMEUR EN JE GENIET MINDER VAN HET CADEAU, DAT “LEVEN” HEET. IEDER UUR EEN OEFENINGETJE DOEN? mINDER STRESS EN VERMOEIDHEID…

KARAKTERANALYSE MIDDELS VOETDIAGNOSTIEK: EEN WORKSHOP….

EIND AUG. 2018 HEB IK DE OPLEIDING TOT KARAKTERANALISTE AFGEROND.
MET VEEL PLEZIER GA IK EEN WORKSHOP ORGANISEREN, MAAR EERST VERTEL IK IETS OVER WAT DAT NU PRECIES INHOUDT.
Wist je dat je voeten veel vertellen over je karakter, je kwaliteiten, valkuilen en de manier waarop jij met emoties omgaat?
Een voorbeeld: je rechtervoet is de”denkvoet”, je analytische kant. De linkervoet vertelt over je omgaan met emoties.
De kleur van de zool van de voet vertelt iets over waar jouw energie vooral naar toe gaat:de bal van de voet,de tenen kunnen erg rood zien. Dat betekent dat je veel in het hoofd zit, veel piekert bv, het midden van de voet vertelt over je vermogen om dingen te verwerken.Dekleur van hiel gaat over het al dan niet kunnen loslaten.Maar ook fysieke klachten die je hebt, of die je mogelijkerwijs zou KUNNEN krijgen, kunnen worden gevoeld en gezien. door de voetreflexologe.Dat is nl mijn start geweest.
Je tenen m.n zeggen alles over jezelf.
De rechtergrote teen bv wordt:communicatie / vreugde teen genoemd, de linker grote teen staat voor communicatie op emotioneel gebied. Je tenen zijn net zenders en ontvangers.
Maar ook de stand van de tenen zegt veel, of ze dik of dun, recht of gebogen zijn.
Het is een ontzettend leuk en dankbaar werk.
Ik ga een groeps workshop geven op Zaterdag 22 Sept. om 14.00 uurtot 16.00 uur.. Kosten:25 euro per persoon.
Daarnaast zijn prive karakteranalyses ook mogelijk, dan spreken we een datum af.Kosten:40 euro
Je kunt mij dan een foto sturen van de voeten, maar dat moet goed worden gedaan: van voren, links en rechts, staand en zittend.
Dan geef ik een analyse per mail.
Niet alleen dat het leuk is, je leert je eigen karakter goed kennen en voor relaties is het een eyeopener.
Babyteentjes lezen is ook heel leuk, want een baby kan nog niet gevoelens verwoorden. Maar de teentjes vertellen veel over het karaktertje.
Wat kun je verwachten van dit kindje.:dat wordt uitgelegd.
Ook leuk om een familie- lid een analyse cadeau te doen.
Tot gauw!
Jantsje Dekker, Voetreflexologe en Karakteranaliste.
Tel:0182-584053.Spreek vooral de voicemail in en vermeldt je tel. nr.Dan bel ik terug .
Lokatie:Praktijk Paracelsus,Westhaven 54 te Gouda.
TINNITUS (Oorsuizen).

Tinnitus is een klacht waar ik mij in de laatste maanden intens in heb verdiept.
Ik heb ervaren dat mensen die hier niet mee bekend zijn er gemakkelijk een antwoord op hebben:”Ach, het is het ruisen van het bloed, iedereen heeft het”
Zo hoeft de spreker dan er niet verder op door te gaan.
De patient voelt zich dan een zeurpiet die van een mug een olifant maakt.
Weinig positiviteit dus.
Deze klacht heeft juist positiviteit broodnodig.
Daarom ben ik op onderzoek gegaan naar:wat kan mensen helpen na eerst een bezoek aan de huisarts te hebben gebracht.
Deze kan uitleggen wat er aan de hand ZOU kunnen zijn en je doorverwijzen zo nodig, naar de KNO arts, omdat die de uitgebreide onderzoeken kan doen.
Als je weet wat er speelt kun je rustig nadenken over:hoe nu verder.
Over dit laatste wil ik je meer info verschaffen. Er zijn nog zoveel mogelijkheden.

TINNITUS: WAT IS HET?

Tinnitus komt bij zeker 2 miljoen mensen voor. Je hoort ruisen,piepen, fluiten,hoog,laag zacht en hard, combinaties van al deze geluiden,onafgebroken of onderbroken.
Soms is het ineens een poosje weg, dan begint het weer.
Tinnitus kan voorkomen met en zonder gehoorverlies.
Pas op als je internet opgaat.Wees kritisch en neem niet alles voor zoete koek aan.
Helemaal onder dit artikel zal ik een paar links plaatsen,waar je wat aan kunt hebben.

HOE KOMT HET?

Er kunnen een heleboel oorzaken zijn.
Mijn ervaring is, dat stress en blootstellen aan teveel lawaai de ergste boosdoeners zijn.
Maar daarnaast kunnen het afwijkingen zijn aan het gehoororgaan,hersenen of het kaakgewricht .
Ook gebitsproblemen. Nek en wervelkolom klachten.Een niet goed doorgemaakte griep of verkoudheid.
Een niet goed functionneren van de Buis van Eustachius.
Bijverschijnsel van andere aandoeningen.
Bijwerkingen van medicijnen.
Hoge bloeddruk.
Een klap tegen het hoofd.
Hersenschudding.
Erfelijke factoren en ziekten, bv diabetes,MS,
Ziekte van Meniere.
Dit zijn een aantal mogelijkheden.

HOE GA JE ERMEE OM?

Negeer je het?
Zoek je afleiding?
Word je boos?
Word je angstig?
In de eerste plaats:Je gaat op zoek naar oplossingen.Dit kost tijd:je hebt heel veel geduld nodig.
NEEM die tijd:misschien is dat de boodschap achter deze klacht?
Wees ervan overtuigd dat er wat aan te doen is.
En reken op de wijsheid van je lichaam:het zelfvermogend genezen van het lijf.

WAT HEEFT DEZE KLACHT JE TE VERTELLEN?

Ik kijk altijd naar wat een symptoom mij te vertellen heeft.
Luister je naar je innerlijke stem? Waarom wordt deze klacht op je bordje gelegd?
Luister je echt naar anderen?
Komt het in je familie ook voor?
Als oorsuizen ontstaat door gehoorproblemen:
Kan het zijn dat je uit zelfbescherming vroeger de oren”gesloten ” hebt? Als overlevingsmiddel?
Let op je gedachten: zijn het positieve of juist vaker negatieve gedachten?
Als je op deze manier een naar jezelf kijkt kun je dingen gaan veranderen.En dan eens goed letten op het resultaat:
Verandert het oorsuizen?
Hoe dan?

WAT KUN JE ZELF DOEN?

HEEL VEEL.
Wees daarvan verzekerd. Blijf hoopvol.
In de eerste plaats: doe OORYOGA.
Ik ben bezig om een boekje samen te stellen met speciale yoga oefeningen voor de Tinnitus.
Meridiaanyoga: soms is de bloedcirculatie niet optimaal: dan helpt het om de meridianen te leren openen.
Mindfulness: Er zijn oefeningen gericht op oorsuizen. Het helpt je om met juist deze klacht om te kunnen gaan.
Het wordt minder obsederend.
Ontspanningsoefeningen:hoe meer ontspannen je bent, hoe minder last je van oorsuizen hebt. Je gaat je op andere dingen richten.
Als je nagedacht hebt over wat deze klacht jou te zeggen zou kunnen hebben,leer dan te werken met affirmaties en je te richten op een gezond oor.
Ik vertel je hier graag meer over.
Yoga-Mudra: middels hand en vingerhoudingen kun je veranderingen bewerkstelligen.
De MIR-Methode: Middels hand aanraken en het hardop uitspreken van de 9 stappen om veranderingen te bewerkstelligen: een uitstekende methode.
Vingerreflexologie, Voetreflexologie en Handmassage.Via vingers en voeten massage kun je gericht de oren behandelen.
Karakteranalyse middels Voetdiagnostiek:je kunt zo op onvermoede talenten stuiten, maar ook op blokkades. Heel verhelderend.
Energetische oefeningen en Qi Gong oefeningen om beter te leren horen en zien.
Chi Neng Qi Gong oefeningen,waarvan er zeker 5 speciaal kunnen helpen bij tinnitus.
Edelsteentherapie: de trillingen van de stenen: daar kun je mee leren werken.
Darmtherapie en Irisscopie.
De Chinese geneeskunde leert ons”De dood huist in de darmen”, m.a.w.:zorg voor een gezonde leefwijze,bewegen en goede voeding.
Alle voeding vers en niet uit pak,blik,zak of opwarmen in de Magnetron.
Koop je voedingsmiddelen in een Natuurwinkel.
Lees de etiketten(ev. een leesbril mee).
Schusslerzouten: welke te nemen ivm tinnitus.
Chinese Geneeskunde en Tinnitus: de nieren beheersen de functie van de oren. Met name doofheid en tinnitus met een lage fluittoon behoren tot de nierpathologie.
Zorg voor veel drinken en een goede detox manier.
Zorg voor een goed werkend immuunsysteem.
Acupunctuur:naalden of laser therapie, net wat je aanspreekt.

Als je vragen hebt over hulp bij tinnitus,mail me of bel me:0182-584053.
Ook voor een afspraak.

Meer lezen:

www.evenwichtigleven.nl/klachten/oorsuizen-tinnitus
www.tinnitus.nl/over-tinnitus.html
www.kno.nl/patienten-informatie/oor/oorsuizen
www.natuurdietisten.nl

Literatuur:

Maria Holl. De tinnitus-ademtherapie Uitgeverij Pantha Rei
Maria Holl.Oorsuizingen verminderen Uitgeverij Patha rei.
Eerste hulp bij oorsuizen. Olav Wagenaar. Spreekuur thuis.Een imprint van Polesz Uitgevers bv Koog aan de Zaan
Dr.M.Markus/A.Hoffmann. Oorsuizingen.De Driehoek Amsterdam
S.Masunag. Meridiaanoefeningen. Altamira-Becht
Donna Eden. Het energie boekje. Altamira
De sleutel tot zelfbevrijding. Christiane Beerlandt

Yoga voor de behandeling van diabetes
Beweging speelt een belangrijke rol in de preventie en de behandeling van diabetes. Regelmatig sporten voorkomt het ontstaan van diabetes type 2, verhoogt de gevoeligheid van de cellen voor insuline en verbetert het glucosemetabolisme.
Bij sporten denken we vooral aan lopen, fietsen, zwemmen, fitnessen, enz. en niet meteen aan yoga. Toch is er steeds meer bewijs voor het gunstige effect van yoga op de lichamelijke conditie en op het metabolisme. Regelmatig yoga beoefenen vermindert stress, verlaagt de hartslag en de bloeddruk, vermindert overgewicht, verlaagt cholesterol en triglyceriden en verbetert de insulinegevoeligheid.

De houdingen en ademhalingsoefeningen hebben een gunstig effect op het neuro-endocrien systeem (de wisselwerking tussen het zenuwstelsel en het hormonaal systeem). Waarom dat zo is, is nog niet helemaal duidelijk, maar verschillende onderzoekers hebben vastgesteld dat yoga een goede aanvullende therapie is voor de behandeling van diabetes type 2.

In een recente studie onderzocht men het effect van yoga op de bloedsuikerspiegel bij tachtig diabetes type 2 patiënten van 30 tot 60 jaar, die geen diabetesmedicijnen of insuline kregen, niet verslaafd waren aan alcohol, een bloedsuikerspiegel onder de 300 mg/dl hadden en nog geen vergevorderde zenuwschade hadden. Een groep van vijftig patiënten met dezelfde criteria deed geen yoga en diende als controlegroep.
De patiënten hadden voordien nooit aan yoga gedaan. Ze kregen een maand lang vijf dagen per week een uur yogales, daarna moesten ze vijf maanden thuis oefenen.

In de yogagroep daalde de nuchtere bloedsuikerspiegel geleidelijk van gemiddeld 142 mg/dl aan het begin van de studie naar gemiddeld 118 mg/dl aan het eind van de studie (na zes maanden). In de controlegroep daalde de nuchtere bloedsuikerspiegel niet.

In de yogagroep daalde de postprandiale bloedsuikerspiegel (na de maaltijd) van gemiddeld 214 mg/dl aan het begin van de studie naar gemiddeld 179 mg/dl aan het eind van de studie. Geglycosyleerd (versuikerd) hemoglobine (HbA1c), een maat voor een langdurig verhoogde bloedsuikerspiegel, daalde in de yogagroep van 7,6% aan het begin van de studie naar 6,3% aan het einde van de studie.
In de controlegroep daalden de postprandiale bloedsuikerspiegel en HbA1c niet.

De onderzoekers menen dat yoga een positief effect heeft op het metabolisme, op de lichaamssamenstelling en op de eetlust, maar ook op de mentale en emotionele gezondheid en de zelfcontrole. De effecten zijn al meetbaar na een maand en blijven gestaag verbeteren naarmate men langer aan yoga doet.

Het yoga-programma in dit onderzoek bestond uit de vuurademhaling (kapalabhati), de zonnegroet (surya namaskar), de cobrahouding (bhujangasana), de spinkhaanhouding (shalabhasana), zittend voorwaarts buigen (paschimottanasana), de berghouding (tadasana), de driehoek (trikonasana), de wind bevrijdende houding (pavanamuktasana), de vishouding (matsyasana), de ploeghouding (halasana), de boothouding (naukasana), de kikkerhouding (mandukasana) en de pauwhouding (mayurasana).

Popli U, Subbe CP, Sunil K. Research Letter-The Role of Yoga as a Lifestyle Modification in Treatment of Diabetes Mellitus: Results of a Pilot Study. Altern Ther Health Med. 2014 Nov;20(6):24-26

lokatie: Westhaven 54, 2801pm te Gouda. Opgave bij Jantsje: tel: 0182-584053.
BEWEGING VOOR SENIOREN IN HET KADER VOOR VALPREVENTIE

Dit is een onderwerp waar op dit moment veel aandacht voor is.
Ik wijs hier meteen op een leuk filmple van Erik Scherder, die een mooi boek hierover schreef:” laat je hersenen niet zitten”
Uit ervaring weet ik dat senioren geneigd zijn geen onbekende dingen te ondernemen.
Dat is erg jammer, want we willen graag GEZOND! ouder worden.
Met lichaamsbeweging kun je de hersenen activeren.
Bewegen is leven en het verbetert je humeur.
Ik wil graag een proefles voor senioren organiseren, maar ook voor activiteitenbegeleiders.
De bewegingen kunnen zittend en staan worden gedaan.
Ze zijn licht en gemakkelijk
In overleg kunnen we een datum vaststellen.

Aanmelden is noodzakelijk.Tel:0182-584053.
Wilt u liever op locatie?
Voor een Proefles kom ik graag gratis naar u toe.
GEZOND OUDER WORDEN STAAT BIJ MIJ HOOG IN HET VAANDEL!
JANTSJE DEKKER,CHI NENG QI GONG INSTRUCTOR,YOGADOCENTE, VOETREFLEXOLOGE.