Blogs / Columns door Jantsje Dekker

Hieronder vind u mijn blogs en columns. Sinds mei 2007 schrijf ik iedere maand columns in “De krant van Gouda”. Die columns gaan over de diverse praktijken die ik uitoefen: de ene keer gaat het over yoga, de andere keer over de homeopathie, holistische oogdiagnose of Reiki. In elk geval altijd over gezondheid.

Het is niet de pijn die jou belemmert……

Het is niet de pijn die jou belemmert……

Het is niet de pijn die jou belemmert…… Het is niet de pijn die jou belemmert, maar het is niet jezelf kunnen zijn. DAT doet pijn. DARMEN. Het zijn niet de darmen die niet in orde zijn. Het zijn allemaal dingen die jij niet kunt verteren en die je darmen in de knoop...

Lees meer
Symptomen: oorzaak en gevolg

Symptomen: oorzaak en gevolg

Wat is een symptoom precies? Een verschijnsel, kenmerk of klacht behorende bij een diagnose van een bepaalde ziekte, aandoening, of verwonding.Als emotie en management coach en klassiek homeopaat ben ik ervan overtuigd dat bijna ieder fysiek symptoom het onderliggende...

Lees meer
Je kind, je grootste geschenk!

Je kind, je grootste geschenk!

EEN PRACHTIGE SPIEGEL Wat laat jouw kind je zien? En hoe? Het kind kan je laten zien waar jij nog aan kan werken. Als het even niet zo lekker gaat,je niet zo lekker in je vel zit, dan pikt het kind trillingen op van jou. Ze kunnen niets uitleggen als ze nog erg jong...

Lees meer
De spiegelmethode

De spiegelmethode

De spiegelmethode gaat ervan uit dat mensen elkaar spiegelen. Uw kind spiegelt u ook.BV:uw kind brengt u tot wanhoop door voortdurend "aan" te staan, is altijd wel iets aan het doen..Zit geen moment stil, zelfs tijdens het eten niet.Ouders horen voortdurend klachten...

Lees meer
Fibromyalgie, yoga en voeding

Fibromyalgie, yoga en voeding

ENERGIE: HET MODERNE GOUD. Deze zienswijze van Richard de Leth, een arts die zich helemaal toelegt op GEZONDHEID, zoals vele andere artsen gelukkig ook doen, is zo waar. En energie: dat is nu net waar iemand met fibromyalgie te weinig van heeft. En met weinig...

Lees meer
Ik sta wel eens voor de spiegel en zie…

Ik sta wel eens voor de spiegel en zie…

Tsja, ik sta wel voor de spiegel maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet lang sta: ik popel om aan een nieuwe dag te beginnen, een heerlijk ontbijt te nuttigen, de katten te voederen en mijn persoonlijke ontwikkeling te beginnen voor ik aan het werk ga.Ik begin met...

Lees meer
‘Ik zie, ik zie wat jij nog niet ziet?’

‘Ik zie, ik zie wat jij nog niet ziet?’

13-12-2022 Staar anders bekeken.Het doel van dit artikel is, om eens anders naar staar te kijken,zoals nog weinig wordt gedaan.Ik denk dat wij dan een belangrijke afslag missen op de fysieke rotonde.Staar , grijze staar of cataract: allemaal aanduidingen voor een...

Lees meer
Wat vertellen jouw ogen?

Wat vertellen jouw ogen?

Ik vind het leuk om jou iets te vertellen over je ogen.Dat ga ik doen, maar ik ga eerst een paar vragen aan je stellen.Hoe is jouw gezondheid op dit moment?Hoe is de gezondheid van je ogen?Zit je veel voor de PC, kijk je veel op je mobiel?Zit je veel?Weet je dat veel...

Lees meer
Voeding: de grootste misvatting over voeding

Voeding: de grootste misvatting over voeding

20-06-2022 Toen ik gisteren de video van Henk Fransen arts, bekeek en beluisterde, werd ik geraakt, omdat hij een onderwerp aankaartte waarmee ik mij de laatste maanden mee bezighoud.Want de vraag is: HOE VOED JIJ JE?BV: op welke nivo's voed jij je vooral?Natuurlijk,...

Lees meer
Emotionele klachten

Emotionele klachten

09-03-2022 Gedurende mijn 27 jarige Praktijk is het mij duidelijk geworden dat de meeste patienten die mij consulteerden, emotionele klachten hadden.En dan ben ik blij dat ik zoveel verschillende tools heb mogen ontvangen om juist deze mensen een poosje te kunnen en...

Lees meer
De holistische irisanalyse

De holistische irisanalyse

De Irisanalyse heeft mij sterk aangetrokken net als de Karakteranalyse middels Voetdiagnostiek.Ik was benieuwd wat je er mee kon en hoe je dan de iris analyseerde.Ik ben erg nieuwsgierig en daarom heb ik 4 verschillende Opleidingen gedaan, die mij leerden dat de iris...

Lees meer
Wat houdt holistische therapie in?

Wat houdt holistische therapie in?

PRAKTIJK VOOR HOLISTISCHE EN INTEGRALE GENEESKUNST: HOE WERKT EEN HOLISTISCH THERAPEUT Het woord 'holisme' wil zeggen: allesomvattend. Maar ook: in verbinding met alles.Ik zie de mens als EEN geheel. Er zijn zeker zes gebieden waarnaar wordt gekeken. 1. De fysieke...

Lees meer
Chronische hyperventilatie

Chronische hyperventilatie

Mijn aandacht is lange tijd geweest bij chronische hyperventilatie. Zowel door mijn patienten maar ook door mijzelf.Veel vragen zijn bij mij opgekomen bij chronische ventilatie.Hoe komt het dat artsen er nog steeds weinig mee kunnen?Het zijn onbegrepen klachten.Hoe...

Lees meer
Boekbespreking Handboek kanker – Henk Fransen

Boekbespreking Handboek kanker – Henk Fransen

Aanvullende titel: "Hoe je reguliere en alternatieve behandelingen optimaal kunt combineren" Op de site van Henk Fransen staat ook een filmpje,waarop hij uitlegt wat hij beoogt met dit boek. Je vindt antwoorden op vragen zoals:- Waar zijn de deskundigen het overeens...

Lees meer
Voetreflexologie

Voetreflexologie

Nu ik mijn certificaat behaald heb als karakteranaliste, wil ik iedereen graag vertellen hoe blij ik ben met deze nieuw verworven disciplineDaar zijn diverse redenen voor:in de eerste plaats was ik tijdens de Opleiding in Juli verwonderd wat er niet allemaal te...

Lees meer