Blogs / Columns door Jantsje Dekker

Hieronder vind u mijn blogs en columns. Sinds mei 2007 schrijf ik iedere maand columns in "De krant van Gouda". Die columns gaan over de diverse praktijken die ik uitoefen: de ene keer gaat het over yoga, de andere keer over de homeopathie, holistische oogdiagnose of Reiki. In elk geval altijd over gezondheid.

Chronische hyperventilatie

Mijn aandacht is lange tijd geweest bij chronische hyperventilatie.Zowel door mijn patienten maar ook door mijzelf.
Veel vragen zijn bij mij opgekomen bij chronische ventilatie.
Hoe komt het dat artsen er nog steeds weinig mee kunnen? Het zijn onbegrepen klachten.
Hoe komt het dat je soms helemaal niet bewust bent dat je chronische hyperventilatie hebt? Hoe komt het dat juist veel hoogsensitieve personen daar last van hebben? Hoe komt het dat er weinig begrip voor deze angstige klachten is? En nog vele andere vragen.

lees verder


Symptomen zijn vertaalde emoties...

Het lichaam is ZO wijs! Het wil ons helpen om die disbalans op te heffen.
Een voorbeeld?
Stel, u heeft net een mooi artikel geschreven voor een krant. Dan gaat de telefoon, u neemt op en na het gesprek wilt u uw artikel opslaan.
Echter, het schijnt nodig dat een update wordt ingesteld, waar u helemaal niet om heeft gevraagd en dan is uw mooie artikel ineens verdwenen.

lees verder


Ik sta wel eens voor de spiegel en zie...

Tsja, ik sta wel voor de spiegel maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet lang sta: ik popel om aan een nieuwe dag te beginnen, een heerlijk ontbijt te nuttigen, de katten te voederen en mijn persoonlijke ontwikkeling te beginnen voor ik aan het werk ga.

lees verder


Boekbespreking Handboek kanker - Henk Fransen

Aanvullende titel: "Hoe je reguliere en alternatieve behandelingen optimaal kunt combineren"  
Op de site van Henk Fransen staat ook een filmpje,waarop hij uitlegt wat hij beoogt met dit boek. Je vindt antwoorden op vragen zoals:
- Waar zijn de deskundigen het overeens bij kanker?
- Wat zijn de meest bewezen alternatieve middelen?

lees verder


Voetreflexologie

Nu ik mijn certificaat behaald heb als karakteranaliste, wil ik iedereen graag vertellen hoe blij ik ben met deze nieuw verworven discipline
Daar zijn diverse redenen voor:in de eerste plaats was ik tijdens de Opleiding in Juli verwonderd wat er niet allemaal te ontdekken valt aan voeten.
Maar wat voor mij  heel belangrijk was: het is een grote hulp  voor mijn andere disciplines die ik ook mag uitoefenen in mijn Gezondheidshuis in Gouda.
En ik wil jullie vertellen hoeveel ik eraan heb  als Klassiek Homeopaat.


lees verder