13-12-2022

Staar anders bekeken.
Het doel van dit artikel is, om eens anders naar staar te kijken,zoals nog weinig wordt gedaan.Ik denk dat wij dan een belangrijke afslag missen op de fysieke rotonde.
Staar , grijze staar of cataract: allemaal aanduidingen voor een vertroebelde visie.
En dat is ZO jammer!
Je geniet minder van kleuren, hebt moeite met lezen of lopen in een donkere omgeving.
En is genieten niet een heel belangrijk item in dit leven?
Ik wil dus ook wat tools geven om, door goed naar onszelf te kijken, te weten welke tool je kunt gebruiken voor jouw unieke staarprobleem.
Er zijn veel oogziekten, met allemaal een andere oorzaak.Als je weet wat jouw oorzaak van de staarklacht is, ben je op de goede weg.

WAT IS STAAR?
Door het troebel worden van de ooglens wordt de omgeving waziger, een beetje mistig.De lens in het oog wordt dikker en dan kan er minder licht doorheen.
Staar is minder scherp zien door fysieke klachten zoals diabetes of stofwisselingsproblemen, slechte voeding of door een trauma,fysiek of emotioneel. maar ook geneesmiddelen kunnen de oorzaak zijn.
Daarnaast-het zal niet waar zijn, is stress mede een belangrijke oorzaak.
Emotionele klachten zijn er debet aan of gebeurtenissen uit het verleden die op wat latere leeftijd plotseling van zich laten horen en voelen en zien.Zelfs de Overgang kan er mee te maken hebben. En zo komen we bij de vraag: In welk oog is de staar begonnen? Vanuit de Holistische Ooganalyse is bekend dat het rechteroog te maken heeft met de vader en het mannelijke element, linker oog met de moeder en het vrouwelijke element. dit:het linkeroog ziet, het rechteroog leest, dus: analyseert.
Dit werd bevestigd door een opticien: Door de ogen die ik tijdens mijn ooganalyse mocht “zien”, en door de anamnese werd het duidelijk waar bepaalde talenten of valkuilen, vandaan kwamen.Van de eigenaar van de ogen of van de stamboom,die immers, gif en goud doorgeven!
Praveeta Timmerman, www.kleurenpunctuur.nl, eigenaresse van dit Instituut, bij wie ik webinars mocht volgen en leerde werken met kleurenpunctuur, schrijft in haar webinar dat kirlianfotografie ook aanwijzingen geeft over de vader-moeder-as en verbonden thema’s uit de vroege jeugd.

ONS LICHAAM VERNIEUWT ZICH CONSTANT
In eerdere blogs heb ik al aangegeven dat , wanneer men ziek is,stante pede een Paracetamolletje neemt, of meerdere,om niet ziek te hoeven zijn.Wat een utopie is:artsen zeggen zelf dat Parcetamol kan etsen als je er te regelmatig mee omgaat.
Maar op die manier kom je er niet achter waarom bv die hoofdpijn, steeds terugkomt. Dit helpt niet om het systeem mens te reguleren te bevragen waarom die hoofdpijn steeds terugkeert.
Het is zinniger te kijken wat het lichaam je wil vertellen en je wil waarschuwen. Voor iets dat uit balans is. En als je niet luistert naar die waarschuwing, worden de waarschuwingen enthousiaster… IETS WIL NIET WORDEN GEZIEN OF WAARGENOMEN.
Of het is iets dat ongeleefd is of ongeliefd of… onbewust. Angst om feiten onder ogen te zien.
Maar: het is ook een overlevingstechniek: soms kun je het nog niet handelen.
Over de angst, om feiten onder ogen te zien, zal ik de volgende keer meer zeggen.
De Opleiding tot Kindertolk, die ik volg, ‘The Present Child’ heeft mij al grote diensten bewezen op dit vlak.
Ook vertel ik dan welke tools je zou kunnen gebruiken.En kan ik dan ook nog meer vertellen, over de Kleurenpunctuur, die zo boeiend is!En een grote steun kan geven bij verschillende oogklachten.

Jantsje Dekker