Schlusslers celzouten

Schussler’s celzouten middels gelaatsdiagnose

Als klassiek homeopaat adviseer ik regelmatig Schussler’s celzouten, als aanvulling van de homeopatische geneesmiddelen.

Dr. W.H. Schussler (1821-1809), was arts, homeopaat en anatoom-patholoog. Hij ontdekte in zijn werk als anatoom-patholoog dat na crematie 12 anorganische zouten als reststof van het gecremeerde lichaam overbleven.
Ook constateerde hij, dat een wanverhouding in deze anorganische verbindingen terug waren te vinden in het ziektebeeld van de overleden persoon.
Vanuit deze ervaring werd door hem een basis gelegd naar de celzouttherapie, de basis naar natuurlijke gezondheid.
Het gaat hier om zouten (verbindingen van 2 of meer minerale stoffen), die wij normaal gesproken via onze voeding binnenkrijgen. Vandaag de dag is onze grond, door allerlei oorzaken, mineraal-arm.
Als we een tekort krijgen aan mineralen, kunnen er allerlei ziektebeelden ontstaan. De vitaliteit vermindert en hoe langer hoe meer mensen, die mij consulteren, klagen over vermoeidheid.

Het Nederlands centrum voor Dr. Schussler’s celzouttherapie staat voor de ideologie en het realiseren van het meer bekendheid geven aan deze veilige, natuurgeneeskundige therapie.
Dit Centrum is opgericht door Dick en Ineke van der Snoek in 1999.
Zij schreven een boek over gelaatskenmerken bij celzouttekorten.
Dit sprak mij aan, want, net als bij de Oogdiagnose werkt gelaatsdiagnose preventief: lang voordat de ziekte zich manifesteert, is al aan de huid te zien dat er een tekort is aan een of meerdere celzouten.
Zelf heb ik diverse celzouten getest en ben erg enthousiast geworden voor deze therapie en daarom kan ik deze therapie van harte aanbevelen. Ik heb altijd een kleine voorraad in huis en ben vol enthousiasme leverancier geworden van deze celzouten.

Een voorbeeld: veel patiƫnten komen bij mij met darmklachten,zoals verstoring van de vetvertering,gas, verzuring, spierkramp enz. Het celzout: Natrium Phosphoricum is het celzout voor de stofwisseling. Het neutraliseert maag-, vet-, gal-, en urinezuren ( zuur-base evenwicht). Stimuleert veel stofwisselingsprocessen in het lichaam.
De tekenen van een tekort kunnen zijn (te zien aan de huid), rode kin. Plooitjes in de lippen, pukkels en puisten, vettige haren, onderkin en… hangwangen.