Stoelmassage

Een heerlijke massage die gemakkelijk is: je wordt gemasseerd door de kleding heen, er komt geen druppel olie aan te pas. De massagestoel is ergonomisch zodat alle lichaamsdelen worden ondersteund. Zo kunnen alle spieren goed ontspannen. Als reactie op deze hectische tijd worden spieren door allerlei oorzaken continu gespannen, vandaar veel nek en schouderklachten. Dat kan weer vermoeidheid en pijn veroorzaken.

Een stoelmassage bevordert de bloedcirculatie.
Omdat ik nog in opleiding ben kan ik een massage aanbieden vanaf 10 euro per half uur. Ik heb verschillende soorten massageworkshops gevolgd maar deze massagevorm spreekt mij erg aan en, naar ik hoop, u ook.

STOELMASSAGE: KORT EN KRACHTIG…

Toevallig kwam ik in aanraking met een Massageopleiding waar ook Stoelmassage werd aanbevolen. Ik heb zelf een massage achtergrond, maar stoelmassage was voor mij nieuw. Ik ben verschrikkelijk nieuwsgierig naar dingen die mij nog onbekend zijn en heb mij onmiddellijk ingeschreven voor een opleiding. Ik vond dat er aan stoelmassage veel voordelen zaten: het geeft je in een mum van tijd weer energie, je hoeft je niet om te kleden want de massage wordt over de kleding heen verzorgd, hetgeen drempelverlagend werkt. Er wordt geen olie gebruikt, je make-up blijft intact, maar pas op: je raakt eraan verslaafd.
Het bespaart tijd, want het kan op de werkplek worden gedaan. Na de massage kan men weer met nieuwe energie aan het werk. De meeste mensen krijgen om 16.00 uur een dip of een onbeheersbare trek in iets zoets. Door de massage verdwijnt deze zoetbehoefte.
Nu weet je al, als je mijn columns regelmatig leest, dat ik iedereen steeds hartstochtelijk afraadt SUIKER te nuttigen. Ik heb eens opgeteld wat suiker allemaal doet in je lichaam: ik kwam aan 146 items….
Zo kom ik nu op het item gezondheid en ziekteverzuim op het werk.
De stoelmassage duurt normaliter 20 minuten, maar ik neem de tijd om eerst even eventuele klachten uit te vragen. Verder is het een plezierige wijze om lichaam en geest te ontstressen . Het is tevens preventief tegen allerlei dreigende ongemakken, zoals schouder en nekklachten,spierklachten, stijve gewrichten en RSI. Door regelmatige stoelmassage kunnen deze klachten verminderd worden of, nog beter, helemaal niet optreden.(Als je gezonde voeding eet) Tevens word je ontgift, dus na de massage veel water drinken.
Na de massage voel je je verkwikt en energiek.